מאפינס תפוחים בלי תפוחים

24 מאפינס

איך מאפינס תפוחים יכולים להיות ללא תפוחים? פשוט כי לא צריך תפוחים כדי להכין אותם... הסוד הוא להשתמש בקופסת שימורים של רסק תפוחים, שמוסיף המון טעם וגם עסיסיות.

 

מרכיבים 

למאפינס
  • 2 ביצים
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס אגוזי מלך

לקישוט

  • רבע כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

 

לפני שמתחילים
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר (מנז'טים)

או

  • משמנים תבנית מאפינס מסיליקון בספריי שמן

 

אופן ההכנה 

1. שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת במטרפה עד שהתערובת אחידה.

2. מנפים מעל הקערה קמח תופח, מוסיפים קינמון וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.

3. שמים את האגוזים בשקית ניילון ומרסקים אותם בעזרת פטיש שניצלים או מערוך עד שהם הופכים לפירורים גדולים.

4. מוסיפים את האגוזים המרוסקים ומערבבים מעט, עד שהם מתפזרים בתערובת.

5. מוזגים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף).

6. מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לקישוט ומפזרים מעל הבצק (אפשר לפזר גם אגוזים לקישוט אם רוצים).

7. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות עד להזהבה.

 

עוגת זברה

 

עוגת הזברה הזו מזכירה בטעמה את עוגת הביסקוויטים של ילדותי, אבל העיצוב קצת יותר משוכלל: את הביסקוויטים אני מעמידה בתוך הקרם שבתבנית ולא משכיבה אותם, ואז כשפורסים את העוגה מתקבלת דוגמה זברה מרשימה.

 

עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק גמישה (חד פעמית או סיליקון בלבד, כדי שהחילוץ יהיה נוח)

 

מרכיבים

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 1 קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
  • 20 ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקו (קצת יותר מחצי חבילה קטנה)
  • להרטבת הביסקוויטים:
  • 1 כוס חלב

לקישוט

  • 2 שורות של קוביות שוקולד חלב

 

לפני שמתחילים

  • משמנים תבנית אינגליש קייק גמישה (חד פעמית או סיליקון) בתרסיס שמן (או מברישים בשמן)

 

אופן ההכנה

1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.

2. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד חצי דקה במהירות נמוכה, עד שהגבינה מתערבבת פנימה.

3. מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים את פני הקרם בעזרת לקקן.

4. טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).

5. דוחפים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם. חוזרים על הפעולה עם שאר הביסקוויטים ומסדרים אותם בשורות צפופות בתבנית.

6. שמים את התבנית במקפיא ל-4 שעות לפחות.

7. הופכים את התבנית על צלחת הגשה מאורכת ומסירים את התבנית בעדינות. מעבירים למקרר להפשרה של שעה.

8. מגררים שוקולד מעל העוגה ופורסים לפרוסות. מגישים קר.

 

עוגיות החלונות הצבעוניים (עוגיות לימון עם סוכריות חמוצות)

 

העוגיות הלימוניות האלה מזכירות לי בטעמן חמציצים - שבילדותי הייתי קוטפת, לועסת ועושה פרצופים מצחיקים כי זה היה כל כך חמוץ. את החלונות מכינים מסוכריות חמוצות קשות שמרסקים לפירורים. חשוב לאפות את העוגיות האלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כדי שהסוכריות הנמסות לא ידביקו את העוגיות לתבנית.

 

מרכיבים ל-20 עוגיות גדולות

לבצק

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה (1 חבילה גדולה), רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • 2 ורבע כוסות קמח רגיל
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • מעט קמח, לקימוח

לקישוט

  • סוכריות חמוצות קשות צבעוניות (7-8 מכל צבע)

 

לפני שמתחילים

  • מוציאים את החמאה מהמקרר (בערך חצי שעה לפני שמתחילים)
  • מוציאים גלגלת משוננת וחותכן עוגיות עגול קטנטן (או פקק של בקבוק)
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות

 

1. בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר, מיץ לימון, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

2. מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך (אם הבצק נדבק ולא נוח לרידוד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקפיא ל-10 דקות).

3. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת משוננת למלבנים ומניחים ברווחים גדולים על התבנית.

4. קורצים מכל מלבן בצק 4 עיגולים קטנים (בעזרת חותכני עוגיות קטנטנים או פקק של בקבוק).

5. מסירים את העטיפה מכל סוכרייה ושמים את הסוכריות לפי צבעים בשקיות ניילון. מרסקים אותן בעזרת מכות מערוך או פטיש שניצלים עד שהן הופכות לפירורים.

6. ממלאים את החורים בפירורי הסוכריות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות והסוכריות נמסות. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמזיזים אותן כדי לאפשר לסוכריות להתקרר ולהתקשות.

 

עוגיות הפתק הסודי

24 עוגיות. כיוון הקיפולים חשוב כדי שהפתק יתקפל לחצי רק פעם אחת ולא ייקרע בשבירת העוגייה!

 

מרכיבים 

  • 1 חבילה בצק פילו
  • 200 גרם חמאה (1 חבילה גדולה)
  • 1 כוס סוכר

  

לפני שמתחילים
  • מוציאים את בצק הפילו מחוץ למקפיא להפשרה (לילה במקרר או שעה-שעתיים על השיש)
  • מכינים פתקים: גוזרים רצועות דקות וארוכות של נייר אפייה וכותבים עליהן מסרים סודיים או עתידות בעזרת עיפרון
  • מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות

 

אופן ההכנה 

1. פותחים את חבילת הבצק ומפרידים את דף הבצק העליון בעדינות. שמים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את דף הפילו.

2. חותכים את הדף לחצי בעזרת גלגלת פיצה (כל דף מספיק לשתי עוגיות).

3. שמים את הפתק במרכז הדף ומקפלים לחצי להסתרת הפתק.

4. שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מברישים את החלק העליון של הבצק בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר מעל.

5. עושים קיפול נוסף לחצי באותו כיוון - כך שהפתק יישאר ישר ולא מקופל בתוך הבצק. שוב מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.

6. מקפלים קיפול נוסף לחצי באותו כיוון - כך שהפתק יישאר ישר ולא מקופל בתוך הבצק. שוב מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.

7. מקפלים קיפול אחרון כך שהפתק בפנים יתקפל לחצי הפעם. מברישים בחמאה ומפזרים סוכר בפעם האחרונה ומניחים את העוגייה בתבנית. ממשיכים להכין עוגיות משאר הבצק.

8. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה. נותנים לעוגיות להתקרר לפני שמגישים.