קציצות עוף בלימונים

 

מרכיבים

לקציצות

  • 250 גרם בשר פרגיות טחון
  • 250 גרם בקר טחון
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן תירס
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם

לרוטב

  • 4 לימונים פרוסים
  • 8 שיני שום קצוצות גס
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 1/2 כף כורכום
  • 1 כוס מרק עוף
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס שמן תירס

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הקציצות ויוצרים קציצות קטנות.

2. מסדרים בסיר רחב ושטוח לימונים, פלפלים חריפים, שום, שמן, מרק ותבלינים. מביאים לרתיחה

3. מסדרים את הקציצות ומביאים לרתיחה שנייה.

4. מבשלים כשעה ומגישים.

 

לימון כבוש

 

מרכיבים

  • 10 לימונים
  • 1 ק"ג מלח גס
  • מיץ לימון טרי
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

1. פורסים את הלימונים לעיגולים דקים. משטחים אותם בתבנית ומפזרים הרבה מלח למשך יממה.

2. מנקים אותם בעזרת הידיים וללא מים.

3. דוחסים בצנצנת ויוצקים עד 3/4 מגובהה מיץ לימון ומסיימים ברבע שמן זית.

4. שומרים שבוע בצנצנת ומגישים.

 

קומפוט הדרים

 

מרכיבים

  • 3 כפות תפוזים (רצוי תפוזי דם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 מקל וניל או 8 פרוסות ג'ינג'ר
  • 4 תפוזים
  • 2 אשכוליות אדומות
  • 2 אשכוליות צהובות

 

אופן ההכנה

1. מכניסים מיץ לסיר בינוני עם הסוכר ומקל וניל חצוי לאורכו.

2. מצמצמים שליש מהכמות (זמן בישול של כ-10 דקות). מצננים היטב.

3. מפלטים את ההדרים בעזרת סכין ומסירים גם הקליפה הלבנה העוטפת את הציפה.

4. מגישים את הקומפוט המקורר בצלחות מרק עם הפילטים של ההדרים.

 

קלפוטי תפוזים

 

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • 5 ‬תפוזים
  • 100 ‬גרם שוקולד מריר (‬70% ‬מוצקי קקאו לפחות) מומס
  • 3/4 ‬כוס קמח תופח
  • 1/2 ‬כוס ‬שקדים טחונים
  • 1/3 ‬כוס סוכר קורט מלח
  • 2 ‬ביצים גדולות
  • 3 ‬חלמונים
  • 3/4 כוס חלב אורגני מלא (‬או חלב ‬3% ‬שומן)
  • 100 גרם שוקולד לבן, ‬שבור לחתיכות
  • ‬500 ‬מ"ל קרם פרש

 

אופן ההכנה

1. מגררים את הקליפה מ-3‬ תפוזים. ‬מסירים מהתפוזים בזהירות את הקליפה הלבנה ואז פורסים אותם לעובי ‬1 ‬ס"מ.

להכנת הקלפוטי:

2.

מנפים את הקמח לקערה, ‬מוסיפים את השקדים, ‬מחצית מכמות הסוכר, ‬את המלח, ‬הביצים, ‬החלמונים, ‬קליפת התפוז המגוררת והחלב. ‬מערבבים עד למרקם חלק.

3. מוסיפים את יתרת החמאה לשוקולד המומס. ‬

4. מוסיפים את השוקולד והחמאה לקערה עם יתר החומרים, ‬מערבבים ומעבירים לתבנית‬ משומנת בחתיכה מהחמאה.

5. דוחפים חתיכות שוקולד לבן בכל מיני מקומות של הבצק החום.‬

6. אופים 16-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-002 מעלות עד שהעוגה תופחת ומתייצבת בשוליים, ‬אבל עדיין דביקה ונוזלית במרכז ‬(יש להיזהר שלא לאפות אותה יותר מדי). ‬

7. בינתיים מבשלים על להבה בינונית את יתרת הסוכר עם ‬6 ‬כפות מים עד שנוצר קרמל זהוב. ‬מסירים מהלהבה, ‬מוסיפים את המיץ מהתפוזים שנשארו ומערבבים היטב כדי לדלל מעט את הסירופ. ‬

8. מסדרים את התפוזים על צלחת, י‬וצקים מעל את הקרמל ומגישים עם קלפוטי ועם קערית קרם פרש. ‬