עוגת גבינה היא אחד מתענוגות חג שבועות, אך זהו תענוג יקר. פרוסה מעוגת גבינה ממוצעת מכילה כ-500 קלוריות. פרוסה מהעוגה שבמתכון שלפניכם מכילה 170 קלוריות בלבד – וניתן ליהנות ממנה גם אם אתם בדיאטה.

 

________________________________________________

 

עוד עוגות במדור מתוק ולא מושחת

 

>> עוגת גבינה דיאטטית עם קרם 

>> עוגת גבינה עם פינה קולדה

>> עוגה טבעונית בטעם גבינה  

_______________________________________________

 

שימו לב לכללים הבאים בהכנה:

 

כמות השומן בעוגה: יחס הנוזלים והשומן בעוגת הגבינה חייב להישמר, אחרת העוגה לא תישאר גבוהה, ותקרוס זמן מועט לאחר יציאתה מקירור.

 

בסיס העוגה: תפקידו של הבסיס לשמור על המלית במקומה, ולדאוג שלא תיזל החוצה משולי התבנית. על הבסיס להיות חזק מספיק ועל כן לרוב יהיה דחוס עקב כמות השומן שבתוכו.

עוגת הגבינה שבמתכון מכילה תחתית מרנג אוורירית וטעימה. מרנג הביצים עשוי כידוע מחלבון ביצה ומסוכר בלבד, ללא שומן. למלית הגבינות הכנסתי גבינות שאינן עוברות את סף ה-5% שומן. אני ממליצה להכין את עוגת הגבינה יום לפני ההגשה עקב הזמן הדרוש לייבוש המרנג בתנור וייצוב העוגה במקפיא למשך הלילה.

 

______________________________________________________

 

עוגת גבינה דיאטתית ברוטב פירות יער

 

עוגת גבינה עם פירות יער ( צילום: אבירם פלג  )
עוגת גבינה עם פירות יער (צילום: אבירם פלג )

 

החומרים (כ-10 פרוסות, 170 קק"ל לפרוסה)

 

כלים: תבנית קפיצית או חד פעמית בקוטר 24 ס"מ

 

לתחתית:

 

  • 3 חלבוני ביצה
  • 1/2 כוס סוכר

 

למלית:

 

  • 500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 5%
  • 400 גרם גבינת שמנת 5%
  •  גביע יוגורט 1.5% שומן
  • 1/3 כוס + 1 כף סוכר
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף תמצית וניל

 

לציפוי:

 

  • 400 גרם תערובת פירות יער
  • 1 כפית סוכר

 

ההכנה

 

התחתית:

 

1. מחממים תנור ל-120 מעלות.

2. גוזרים מנייר אפייה עיגול בגודל מתאים לתחתית התבנית, ומניחים אותו על תחתית התבנית הקפיצית. אם משתמשים בתבנית חד פעמית ניתן לוותר על שלב זה.

3. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4. בעזרת לקקן, מסדרים את הקצף על תחתית התבנית המכוסה בעיגול נייר האפייה עד לגובה של כ-1-2 ס"מ.

5. מכניסים לתנור לכשעתיים-שלוש עד לייבוש מוחלט של המרנג.

 

המלית:

 

1. במיקסר מקציפים את כל החומרים במהירות גבוהה, עד לבלילה אחידה ויציבה.

2.  משמנים את התבנית (לחילופין ניתן להניח שקף אפייה בשולי התבנית לקבלת מראה מרשים לפני פריסת העוגה). מוזגים את המלית לתוך התבנית על גבי תחתית המרנג האפויה.

3. מעבירים למקפיא למשך הלילה. יש להעביר את העוגה למקרר כשעה לפני הגשתה.

 

הכנת הציפוי:

 

1. מעבירים מחצית מכמות פירות היער למעבד מזון, מוסיפים כפית סוכר ומעבדים עד לקבלת רוטב חלק ודליל. המחצית השנייה של פירות היער תשמש לקישוט.

 

ההגשה:

 

ניתן להעניק לעוגה מראה מרשים ומפתה על ידי הנחת מספר פירות יער במרכזה. לפני פריסת העוגה, מרטיבים סכין במים רותחים על מנת להקל על החיתוך. מוזגים מעט רוטב פירות יער על כל פרוסה, ונותנים לו לטפטף לצדדים. מפזרים מעט מפירות היער השלמים מלמעלה.

 

  •  סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג