צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר

מתוק ולא מושחת

גרסאות דיאטטיות ובריאות יותר למאפים וקינוחים אהובים

למאגר המתכונים

צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ

מבשלים טבעוני

מהמבורגר עד ברואניז: מתכונים טבעונים לכל עונות השנה

עוד מחשבונים

צילום: Valua Vitaly/shutterstock

במשקל תקין?

כמה באמת אתם אמורים לשקול? בדקו במחשבון

עוד מחשבוני בריאות

הבלוג של מגזין מנטה. רוצים לחיות בריא אבל לא רוצים למות (מטעויות, משעמום, ממאמץ) בדרך להשגת המטרה? ככה חשבנו. בשביל זה אנחנו פה.

הכותבות 

צילום: אבי משולם
צילום: גבי מנשה
צילום: גבי מנשה
צילום: גבי מנשה
צילום: יונתן בלום
צילום: ינאי יחיאל
צילום: אוהד רומנו

עוגת יום הולדת ללא גלוטן

מארגנים לילדכם מסיבת יום הולדת שהוזמן אליה גם ילד רגיש לגלוטן? עינת מזור מגישה: עוגת שוקולד ללא גלוטן (הילדים לא ישימו לב להבדל) 

עינת מזור
עוגת השוקולד הזו חייבת להיות עוגת יום ההולדת הבאה שלכם. הילדים שלי תמיד מבקשים אותה לכל חגיגה. מה שהכי כיף בהכנתה, זה שיש צורך רק בכמה חומרים בסיסיים מהמטבח.
 
העוגה נימוחה ועסיסית עם קרם שוקולד שמוסיפים רק כשהעוגה מתקררת, ומעל אפשר לפזר  הרבה קישוטים טעימים כמו סוכריות קטנות ואלמנטים מבצק סוכר.
 

החומרים לעוגה בתבנית עגולה של 26 ס"מ:

½ כוס אבקת קקאו, מנופה
½ כוס אבקת סוכר, מנופה
½ כוס קמח אורז חום, מנופה
½ כוס קמח טפיוקה,מנופה
½ כפית קסנטאן גם
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס שמן צמחי
1 כוס סוכר לבן, אפשרי גם סוכר קנים
4 ביצים
1 גביע יוגורט 3%
 
לקרם:
1 קופסה (120 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם פצפוצי שוקולד
 

מושלמת ליום הולדת. עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן (צילום: שאטרסטוק)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה.
2. בקערה גדולה מערבבים את אבקת הקקאו, אבקת הסוכר, הקמחים, הקסנטאן גם ואבקת האפייה. מניחים בצד.
3. בקערה אחרת מערבבים את השמן, הסוכר, הביצים והיוגורט.
4. מעבירים את התערובת הנוזלית לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לבלילה אחידה.
5. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים כ־30 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו, ומוציאים את העוגה לצינון.
6. בינתיים, מכינים את קרם השוקולד: מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה בכף עץ את פצפוצי השוקולד, עד להיווצרות קרם שוקולד סמיך ועשיר.
7. כשהעוגה מצטננת, מצפים אותה בקרם ומגישים. אפשר לקשט במעט סוכריות שוקולד.
 
עינת מזור היא שפית מוסמכת לבישול ואפייה ללא גלוטן, כותבת ספרי בישול ומעבירה סדנאות בישול ואפייה ללא גלוטן ב"לגעת באוכל".
 

עוד מתכונים ללא גלוטן:

 

barak bloch

הוסיפו תגובה או פוסטבק

כתבו טיפ / המלצה

כל התגובותפוסטבקיםטיפים

פתיחת כל התגובות מהסוף להתחלה הכי פופולאריות

תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת

שתפו את התגובה:
Facebook Twitter More...
רוצים לפרסם תגובות מודגשות ופוסטבקים?
הרשמו כאן או
regularפרסמו תגובה
postbackפרסמו פוסטבק

1תגובה אנונימית (לא מקושרת לעמוד הפרופיל)

1פרסמו גם בעמוד הפייסבוק שלי

הוספת תמונה

הציגו תמונה
תצוגה מקדימה
בשליחת תגובה זו אני מסכים/ה לתנאי השימוש באתר
barak
234 (42)
this is my content
image desc here

הכתבות הכי נקראות השבוע  

בלוגרים ומשתתפים:

    אופנה

    עיצוב ואדריכלות

    אוכל

    דיאטה ותזונה

    משפחה

    יופי וטיפוח

    יחסים

    מעצבי אופנה בקטלוג

    YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות Radware האתר פועל ברשיון אקו"ם מרכז המבקרים ספרים אלקטרוניים ידיעות מנויים AllJobs BigDeal WinWin R1 - ראש אחד One כלכליסט MYnet Ynet