עוגיות הן לא מאכל דיאטתי, ולא כדאי לצפות מהן להיות מה שהן לא. מצד שני, עוגיות ביתיות יכולות לחיות בשלום עם אורח חיים בריא יותר אם אוכלים מהן במידה. בעוגיות שלפניכם יתרונות על פני חלק מהעוגיות הקנויות: ראשית, הן לא מכילות שומן צמחי מוקשה חלקית. שנית, יש בהן פחות סוכר וחומרים מייצבים. שלישית, הן מבוססות על חומרי גלם איכותיים (קמח מלא, שוקולד מריר ואיכותי) המשתלבים בתפריט היומי. ולבסוף: ההכנה אינה מסובכת, התוצאה מענגת, ולא לשכוח את הניחוח המעולה שמציף את הבית.

 

עוד בהבראת מתכונים

>> לחמניות גבינה קלות ומהירות

>> לחם מקמח מלא בלי לישה מוכן בשעה

>> שבלולי פיצה

>> עוגיות שיפון וקינמון

 

דגשים חשובים לעוגיות מוצלחות

 

  • אפשר להפחית עד שליש מכמות הסוכר שבמתכון, וכדאי להשתמש בסוכר חום שמעניק טעמים נוספים ומתוק פחות מהסוכר הלבן המעובד.
  • התוצאה הסופית פריכה ולא שוברת שיניים, בעיקר בזכות היחס בין השמן לקמח המלא. לא כדאי להקטין את כמות השמן או להחליפו בתחליפים הידועים (רסק תפוחי עץ) בגלל שהפריכות הנפלאה תיפגם.
  • שיבולת השועל מהווה מרכיב עיקרי במתכון הזה. הפקידו לא להשתמש בשיבולת שועל טחונה או אינסטנט, אלא בשיבולת שועל משוטחת שאותה ניתן לקנות אותה במשקל בחנויות התבלינים.

 

מרכיבים

 

  •  ½ 1 כוסות סוכר חום
  •  ¼ 1 כוסות קמח מלא
  • 2 כוסות שיבולת שועל משוטחת (לא אינסטנט)
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 80 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

הוראות הכנה

 

1. מערבבים את כל המצרכים היבשים: סוכר, קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה מלח וקינמון.

 

  ( צילום: דודו אזולאי )

 

 

2. מוסיפים את המצרכים הרטובים: ¾ כוס שמן, 2 ביצים וכן 80 גרם שוקולד מריר קצוץ.

 

 

  ( צילום: דודו אזולאי )

 

3. יוצרים גבעות קטנות בגודל כפית על-גבי נייר אפייה או יוצרים כדורים בינוניים עם כפות הידיים, תלוי ברמת הסמיכות של התערובת (הסמיכות תלויה בסוג הקמח והסוכר והגודל של הביצים).

 

  ( צילום: דודו אזולאי )

 

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

5. מקררים ומאפסנים בצנצנת.

 

 

למדור הבראת מתכונים