אין צורך להסביר מדוע, בערך באמצע הפסח, מתפתח באזרח עברי, גם זה ששומר כשרות, הצורך בפת רכה, סופגת. חמה מהתנור.

 

הנה הבשורה: יש סביבנו אנשים רבים שמכינים לחמים כשרים לפסח (לא לאוכלי שרויה - מצה או קמח מצה שהושרו במים) אף בלי לדעת שהם כאלה, כמו כן

חלק מהמתכונים לא יתאימו למי שמתנזרים מקטניות ואורז בחג. לחמים אמיתיים, טבעוניים וים-תיכוניים. לחמים אותנטיים, טעימים עד דמעות, חופשיים מגלוטן, שאין להם חצי נגיעה לפסח ובכל זאת הם מתאימים: לפסח, לאחרי הפסח, לצד סלט ומרק ומילוי לכריך עסיסי. יצאנו למצוא את האנשים שמכינים את הלחמים הנהדרים האלה. קיבלנו יותר משיכולנו לבקש.

 

כל הבצקים הכשרים לפסח הם פרויקטים מתגמלים עם סיפוק מיידי, אפילו יותר מלראות את פרעה חוטף שחין. הבצקים האלה אינם מותפחים ואינם מכילים שמרים. הם מתברכים בהכנה ובאפייה פשוטות ומהירות. ליל שימורים? 40 שנה? חפשו במקום אחר.

 

איש לא יטען שמצה היא חומר קליל ומהיר לעיכול. גם לא כל נגזרותיה המטוגנות, הכבדות והרובצות במעיים כמו ארץ גושן כולה. בשלב כלשהו בחג, הנפש והבטן והילדים זועקים בקול אחד שדי, די כבר. החג הזה הולך להיות קל יותר ומעניין יותר.

 

השף הלטיני ניר דגן חזר משמונה שנות שיטוט קולינרי במרכז אמריקה ובדרומה. הוא הביא איתו מטבח שלם, שאותו הוא מוציא לפועל במסעדה שלו, "קאסה נובה", כולל לחמניות קלות להכנה, מקמח תירס, בשם אלמוחבנס. את האלמוחבנס פוגשים באמריקה הלטינית בגרסה אפויה או מטוגנת, אך תמיד היא מכילה גבינה. היא קלה להכנה וטעימה להפליא."בקולומביה", אומר דגן, "נהוג לאכול את הלחמניות המדהימות האלה לצד כוס שוקו חם ועשיר. אני ממליץ בחום".

 

מרכיבים

כ-20 לחמניות

 

  • 2 כוסות גרגירי תירס טרי או קפוא
  • 500 גרם גבינה צפתית קשה, מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 500 גרם (4 כוסות) קמח תפוחי אדמה

 

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון מעבדים את התירס, הגבינות, הסוכר, המלח, החמאה והחלמונים.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה וקמח תפוחי האדמה.
  3. מערבבים ולשים היטב לעיסה חלקה ללא גושים.
  4. מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. בידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן. שומרים על רווח של 2 ס"מ ביניהם.
  7. אופים כ-25 דקות, עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות.

 

  • רוצים עוד לחמים כשרים לפסח? המדור המלא של נירה רוסו – ביום שישי, במוסף "7 ימים" הכפול והחגיגי ב"ידיעות אחרונות"