מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 4 בננות קלופות
  • 100 גרם חמאה מומסת ‭
  • 1/3‬ כוס שמן ‭
  • 1 1/2‬ כוסות (300 גרם) סוכר חום
  • 4 ביצים ‭
  • 1/2‬ כוס שמנת חמוצה ‭
  • 1/3 2 (325 גרם) כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית סודה לשתייה ‭
  • 1/8‬ כפית מלח

 

אפשרות: רוטב קרמל

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר חום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה שתיים מהבננות ומועכים אותן במזלג. מוסיפים את החמאה, השמן, הסוכר והביצים טורפים היטב לתערובת אחידה ותפוחה (רצוי להשתמש במטרפה. אם אין – גם מזלג יעשה את העבודה).
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים עד שהעיסה אחידה ולא יותר (מרגע שמוסיפים את הקמח רצוי לערבב כמה שפחות – כך תתקבל עוגה יותר רכה ואוורירית).
  5. פורסים את שתי הבננות הנותרות. מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

אם רוצים, מכינים רוטב קרמל:
  1. שמים בסיר קטן את השמנת והסוכר ומחממים על להבה בינונית תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט.
  2. יוצקים על העוגה לפני ההגשה או מגישים ליד.