עוגת תפוזים מזוגגת

 

עוגה עם מרכיב מפתיע, שמעניק לה צבע ולחות.

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק או תבנית מסולסלת בקוטר 18 ס"מ

 

  • 1 בטטה גדולה, קלופה
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים ‭
  • 1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה ‭
  • 1/8‬ כפית מלח ‭
  • 2/3‬ כוס (140 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד 
  • 1/2‬ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 4 כפות מיץ תפוזים

 

לזיגוג

  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר ‭
  • 5-3 כפות מיץ תפוזים

 

לעיטור

  • סרטים (זסטים) מקליפת תפוז

 

אופן ההכנה

  1. מאדים, מבשלים או אופים את הבטטה עד שהיא רכה. מועכים למחית.
  2. ממלאים כוס במחית הבטטה (ביתרה אין צורך) ומניחים בצד.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
  4. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים - השקדים, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, קליפת התפוז, השמן, הביצים ומיץ התפוזים. מעבירים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים למרקם אחיד.
  6. מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר.

 

הזיגוג

  1. שמים בקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם סמיך אך נוזלי. מזלפים את הזיגוג על העוגה.
  2. מפזרים את קליפות התפוז ומגישים.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).

 

 

עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

עוגת גבינה, שוקולד וקצפת

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 750 גרם גבינה לבנה ‭ 9%‬שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת ‭
  • 1/8‬ כפית מלח ‭
  • 1/3‬ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 כפות אבקת קקאו

 

לציפוי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 10 תותים נקיים, פרוסים

 

אופן ההכנה

 

העוגה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח וטורפים.
  3. מעבירים מחצית מכמות הקרם לקערה נפרדת. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
  4. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השנייה של הקרם (ללא הקורנפלור) ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים.
  6. יוצקים את הקרם הלבן לתבנית. יוצקים עליו את קרם השוקולד.
  7. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה. מוציאים, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות (ועד יומיים).

 

הציפוי
  1. לפני ההגשה שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  2. מצפים את העוגה, מפזרים פרוסות תותים ומגישים.

 

איך שומרים?
  • ללא הקצפת והתותים, עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר.

 

 

עוגת מוקה-קרמל עם קרם קפה

 

מרכיבים

16 יחידות בתבנית מאפינס או עוגה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כוס אספרסו או 1 כף קפה נמס מומס ב-1/4 כוס מים רותחים ‭
  • 2/3 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 6 ביצים ‭
  • 1/2‬ כוס (50 גרם) שקדים טחונים ‭
  • 1/2‬ כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/8‬ כפית מלח

 

לקרם
  • 1 מכל (250 גרם) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1 כף סוכר ‭
  • 1/8‬ כפית מלח

 

להגשה
  • שקדים קלויים
  • שבבי שוקולד

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד והחמאה את הקפה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  4. מוסיפים לתערובת גם את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
  5. אם משתמשים בתבנית שקעים: יוצקים את התערובת לשקעים, עד ל-2/3 מגובהם, ואופים 25־30 דקות – עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. אם משתמשים בתבנית גדולה: יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

הקרם וההגשה
  1. שמים בסיר קטן ‭1/4‬ כוס מהשמנת ואת הקפה ומחממים עד שהקפה נמס ומתקבל נוזל אחיד.
  2. מאחסנים במקפיא כ-30 דקות, עד שהנוזל קר אך לא קפוא.
  3. מעבירים את התערובת הקרה לקערת המערבל. מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, את הסוכר ואת המלח, ומקציפים לקצפת רכה.
  4. עורמים מהקרם על העוגה, מפזרים שקדים ושבבי שוקולד, ומגישים.

 

איך שומרים?
  • ללא הקרם, עד 3 ימים בכלי סגור (בקיץ, עדיף במקרר).

 

 

עוגת שוקולד עם שמן זית

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות ‭
  • 1/2‬ כוס שמן זית בעל ארומה עדינה ‭
  • 1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים

 

לציפוי

  • אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את הקורנפלור, הקקאו, המלח, אבקת האפייה והשוקולד הקצוץ.
  3. ממיסים את קוביות השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים לשוקולד המומס את שמן הזית והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  5. מוסיפים גם את תערובת הקורנפלור והקקאו וטורפים לתערובת אחידה.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מוציאים, מצננים, בוזקים קקאו ומגישים.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).

 

 

עוגת תפוחים ואגוזים

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר ‭
  • 2 2/3‬ כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • אפשרות: ‭1/4‬ כפית ציפורן ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
  • 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
  • להגשה: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה (אפשר להשתמש במיקסר, אך לא חובה).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  4. מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. מוסיפים לקערה את שאר התפוחים ואת החמאה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים עליה את פרוסות התפוח ששמרנו בצד.
  6. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

איך שומרים?
  • עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.

 

 

עוגת קוקוס ופירות יער

 

מרכיבים

תבנית בגודל‭30X20 ‬ ס"מ

 

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • ‭1/4‬ כוס שמן ‭
  • 1 1/4‬ כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות, טרופות ‭
  • 1/2‬ כוס חלב ‭
  • 1/2‬ כוס (50 גרם) שקדים טחונים ‭
  • 1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה ‭
  • 1/2‬ כוס קמח אורז ‭
  • 1 1/2‬ כוסות שבבי קוקוס
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית סודה לשתייה ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 1 חבילה (300 גרם) פירות יער מוקפאים, מופשרים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את החמאה, השמן, הסוכר, תמצית הווניל, הביצים והחלב וטורפים.
  3. שמים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים, למעט פירות היער, ומערבבים. מוסיפים את תכולת קערת החמאה והשמן ומערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מסננים את פירות היער מנוזלים. מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות, לפיזור אחיד.
  5. יוצקים לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים.
  6. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ומגישים.

 

איך שומרים?

  • עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.