השף איתן מזרחי מתגורר במושב בורגתא, בין שדות ומשקים. מבוקר ועד ערב הוא מוקף בעלים ירוקים, ואת ההשראה הזאת הוא מביא איתו גם למטבח. הסלטים שיוצאים תחת ידו מתאימים במיוחד לשולחן החג, משום שהם לא רק טעימים, אלא גם מיוחדים וחגיגיים.

 

סלט ירוק של בורגתא

 

מרכיבים (ל-6 מנות)

  • 1 בטטה, חתוכה לרצועות דקות
  • 2 כרשים, חתוכות לרצועות דקות
  • 1 חסה ננסית, מופרדת לעלים
  • 1 חסה אמריקאית, מופרדת לעלים
  • 1/2 חסה אדומה מסולסלת, מופרדת לעלים
  • 1/2 חסה ערבית, קרועה לרצועות
  • 2 מנגו טריים, קלופים וחתוכים לרצועות
  • 1 כוס שקדים קלויים

 

לרוטב

  • 1 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס דבש
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת מעט שמן, ומטגנים את רצועות הבטטה והכרשה עד שהן מתרככות (אבל לא יותר מדי - שלא יהיו סמרטוטיות).
  2. בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרפה את מרכיבי הרוטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. בקערה גדולה שמים את עלי החסות השונות, יוצקים את הרוטב ומערבבים.
  4. מפזרים מעל את הבטטה והכרשים המטוגנות, את רצועות המנגו ואת השקדים הקלויים.

 

 

סלט פאטוש ירוק

 

מרכיבים (ל-6 מנות)

  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 צרור נענע, קצוצה
  • 6 בצלים ירוקים, שטופים וחתוכים
  • 1/2 כוס שקדים קלויים
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלויים
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן
  • 1/4 כוס גרגירי רימון

 

לרוטב

  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, הבצלים, האגוזים והגרעינים הקלויים ואת גרגירי הרימון.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
  3. מתבלים ממש לפני ההגשה ומערבבים היטב.

 

 

קרפצ'ו קולרבי וסשימי סלמון

 

מרכיבים (ל-6 מנות)
  • 1 קולרבי, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 200 גרם פילה סלמון טרי ונקי מעצמות, פרוס דק
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

 

לרוטב
  • 1/2 כוס וויסקי
  • 4 כפות דבש
  • מיץ מ-1 לימון
  • 4 כפות שמן שומשום

 

לקישוט
  • ג'ינג'ר מוחמץ
  • 1 בצל ירוק, חתוך דק
  • מעט גרגירי רימון

 

אופן ההכנה
  1. מסדרים על צלחת בכמה שכבות את פרוסות הקולרבי והסלמון.
  2. מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הקולרבי והסלמון.
  3. מקשטים בג'ינג'ר, גרגירי רימון ובצל ירוק.

 

 

סלט ברוקולי ורימון בוויניגרט דבש

 

מרכיבים (ל-6 מנות)

  • 1 ק"ג ברוקולי (טרי או קפוא)
  • 1 כוס תמרים לחים, מגולענים וחצויים
  • 1/4 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 1/2 כוס גרגירי רימון
  • 1 בצל סגול, חתוך לרצועות
  • מעט עלי בזיליקום

 

לרוטב

  • 6 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בברוקולי טרי: מפרידים את הברוקולי לפרחים, מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את הברוקולי דקה-שתיים. מעבירים מייד לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול.           אם משתמשים בברוקולי קפוא: מפשירים לפי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  3. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
  4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

 

  

מלפפון בתחמיץ אסייתי ושומשום קלוי

 

מרכיבים (ל-6 מנות)
  • 10 מלפפונים ירוקים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שומשום, קלוי קלות במחבת יבשה
  • 1 צ'ילי חריף (לא חובה)

 

לרוטב
  • 6 כפות רוטב סויה איכותי
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 4 כפות סאקה (יין אורז - להשיג בחנויות טבע ובחנויות לאוכל מהמזרח הרחוק)
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה
  1. פורסים 5 מלפפונים דק לאורכם ומעבירים למי קרח.
  2. פורסים 5 מלפפונים לעיגולים דקים ומעבירים למי קרח.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  4. מסננים את המלפפונים מהמים ומוסיפים את הרוטב.
  5. מערבבים היטב, מקשטים בכוסברה, בשומשום ובפלפל החריף – ומגישים.

 

 

סלט ירוק עם קישואים, שקדים ירוקים ורימונים

 

מרכיבים (ל-6 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 קישואים פרוסים לאורך
  • 1 כוס שקדים ירוקים חתוכים
  • 3 שיני שום
  • 1 כף טימין קצוץ
  • עלים מ-1 חסה עגולה ("אייסברג"), קרועים
  • עלי רוקט, לפי הטעם
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כוס גרגירי רימון
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לרוטב ויניגרט

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף חרדל
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים קלות את הקישואים, השקדים, השום והטימין. ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה.
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  3. מערבבים את תערובת העלים הירוקים עם הרוטב ומוסיפים לקישואים שבצלחת.
  4. מקשטים בגרגירי רימון ומגישים.

 

  • איתן מזרחי הוא השף של מסעדות "אי זוגי " בתל אביב וברחובות.