צילום: אפרת סיאצ

פשטידות בצ'יק צ'ק

מתירס עד ברוקולי:
4 פשטידות מעולות
ב-10 דקת עבודה

עוד מתכוני פשטידות

צילום: אפיק גבאי

הלחם של סבתא

בלי מיקסר - ועם המון אהבה: מתכון פשוט ללחם פרנה מרוקאי

עוד מתכוני לחם

צילום: אפרת סיאצ

מאפינס עם הפתעה

תנו ביס ורק אז תגלו: מאפינס שוקולד רכים עם מילוי מפתיע

עוד מתכוני עוגות

סופרת ועיתונאית, נשואה פלוס אחד עשר, מחברת הספר "אמא. קום" והספר החדש: "חיפשתי אותך" ומעבירה הרצאות בנושא "אמהות-קריירה ומה שביניהם". לאתר הבית של מלי גרין

פירסום באינטרנט

לזניה בחמש דקות

לזניה מהירה עם גבינות, שגם הילדים וגם המבוגרים יטרפו בהנאה ● מלי גרין מגישה עוד מתכון פשוט וטעים שמתאים למשפחות עסוקות

לזניה עם גבינות ורוטב עגבניות. כדאי להכין תבנית ענקקקקקקית ( צילום: shutterstock )
לזניה עם גבינות ורוטב עגבניות. כדאי להכין תבנית ענקקקקקקית (צילום: shutterstock)

 

שבתות הקיץ ארוכות, ויוצאות רק בסביבות שמונה וחצי בערב. לכן אני מקפידה כי הילדים יאכלו היטב בסעודה השלישית, שאותה סועדים לאחר תפילת מנחה – כך, אני מקווה, אוכל לקלח אותם ולהשכיב אותם לישון מיד עם צאת השבת, לאחר ההבדלה.

ואז, בכל שבוע אני מגלה מחדש כי לאחר המקלחות, כשהשעון מורה על תשע וחצי, הם לא מוכנים לוותר על הסעודה הרביעית - מלווה מלכה. למרות זאת, אני עדיין לא מוכנה לוותר על החלום שהקטנים ישבעו מהסעודה השלישית.

הסעודה השלישית היא בדרך כלל חלבית: סעודת הבוקר של שבת כוללת לרוב חמין ובשר, ועד הסעודה השלישית חולפות מספיק שעות כדי שנוכל לאכול אוכל חלבי. כשסיפרתי לחברה הכי טובה שלי שאני מכינה לארוחה הזאת לזניה עם רוטב קשבקל, פטריות ותרד היא פרצה בצחוק: "תגידי, מה את מחפשת עבודה קשה?" היא אמרה. "הנה מתכון מדהים ללזניה - הכל בקערה אחת, חמש דקות עבודה, וילדים כמבוגרים יטרפו את המנה".

אוי, כמה שהיא צדקה (וחבל, כי אני עדיין חולמת על דיאטה בשבתות הקיץ הארוכות). אכן מדובר במנה קלה מאוד להכנה וטעימה להפליא – ושתבינו: אני מכינה תבנית ענקקקקקקקקקקקקית, ולא נשאר פירור.

 

לזניה עם גבינות

 

מרכיבים (תבנית בגודל כ-40X30 ס"מ)

1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה

400 גרם גבינה צהובה, מגוררת

 

למילוי

3 קופסאות קוטג'

1 גביע שמנת חמוצה

3 ביצים

1 קופסה (כ-500 גרם) של רסק עגבניות או רוטב עגבניות מוכן

תבלינים לפי הטעם: אורגנו, טימין, בזיליקום

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים שכבה של עלי לזניה בתבנית.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי, ויוצקים מחצית מהרוטב על דפי הלזניה. מפזרים על הרוטב מחצית מכמות הגבינה הצהובה. מסדרים על הגבינה שכבה נוספת של עלי לזניה. יוצקים עליהם את יתרת המילוי ומפזרים מעל את יתרת הגבינה (אם משתמשים בתבנית יותר קטנה, מרכיבים את הלזניה בשלוש-ארבע שכבות במקום בשתיים).

4. אופים 60-40 דקות.

 

גיוון

אפשר להוסיף לתערובת המילוי זיתים, פלפלים קלויים או בצל מטוגן.

 

barak bloch

הוסיפו תגובה או פוסטבק

כתבו טיפ / המלצה

כל התגובותפוסטבקיםטיפים

פתיחת כל התגובות מהסוף להתחלה הכי פופולאריות

תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת

שתפו את התגובה:
Facebook Twitter More...
רוצים לפרסם תגובות מודגשות ופוסטבקים?
הרשמו כאן או
regularפרסמו תגובה
postbackפרסמו פוסטבק

1תגובה אנונימית (לא מקושרת לעמוד הפרופיל)

1פרסמו גם בעמוד הפייסבוק שלי

הוספת תמונה

הציגו תמונה
תצוגה מקדימה
בשליחת תגובה זו אני מסכים/ה לתנאי השימוש באתר
barak
234 (42)
this is my content
image desc here

הכתבות הכי נקראות השבוע  

בלוגרים ומשתתפים:

    אופנה

    עיצוב ואדריכלות

    אוכל

    דיאטה ותזונה

    משפחה

    יופי וטיפוח

    יחסים

    מעצבי אופנה בקטלוג

    YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות Radware האתר פועל ברשיון אקו"ם מרכז המבקרים ספרים אלקטרוניים ידיעות מנויים AllJobs BigDeal WinWin R1 - ראש אחד One כלכליסט MYnet Ynet