צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי

לשדרג את התפוד

ממאפה יפהפה עד למניפה פריכה: מנות תפוחי אדמה חגיגיות

עוד מתכוני תפוחי אדמה

צילום: אפיק גבאי

הלחם של סבתא

בלי מיקסר - ועם המון אהבה: מתכון פשוט ללחם פרנה מרוקאי

עוד מתכוני לחם

צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ

קטנים וממכרים

כך תכינו בקלות כדורי שוקולד ממכרים עם המון תוספות טעימות

עוד מתכוני קינוחים

נחמה שובתת

ממיסה, מקציפה, בוחשת, מצננת, מבשלת, אופה, מצלמת, עורכת, כותבת, אוכלת וחולמת על בטן שטוחה.

במקביל מתחזקת בלוג אישי עם זיכרונות ומתכונים אהובים של אמי המופלאה:
www.shovetet.blogspot.com 







פאדג' שוקולד עם הפתעה בתוך קערות משוקולד

קינוח שוקולדי מושלם שלא צריך בשבילו מיקסר או תנור - רק כמה בלונים

Embed code copied to clipboard! You
can now paste it to your site or blog.

צילום ועריכה: נחמה שובתת
הרעיון להכנת קערות השוקולד לקוח מהבלוג Bakerella.

 

מרכיבים (6-5 קערות שוקולד גדולות)

 

לקערות השוקולד

6-5 בלונים מנופחים חלקית

300 גרם שוקולד מריר (אפשר לשלב 150 גרם שוקולד מריר ו-150 גרם שוקולד חלב)

 

לפאדג' השוקולד

250 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

1 פחית (397 גרם) חלב מרוכז

1 שקית (75 גרם) חטיף "קליק", רצוי בטעם שוקולד חלב-שוקולד לבן.

 

לקישוט

סוכריות צבעוניות

אבקת סוכר

 

כלים מיוחדים

6-5 בלונים

תבנית סיליקון עם שקעים או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

אופן ההכנה

 

הקערות

1. שמים את השוקולד בקערה שאפשר יהיה להכניס לתוכה את הבלונים עד למחצית מגובהם. ממיסים במיקרוגל: מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

2. פורשים נייר אפייה על מגש. מניחים כף שוקולד מומס על הנייר.

3. טובלים בלון בשוקולד, כך שהשוקולד יצפה מחצית ממנו, ומניחים על תלולית השוקולד שעל נייר האפייה.

4. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלונים.

5. מעבירים למקרר או להקפאה עד שהשוקולד מתקשה.

6. מפוצצים את הבלונים – ויש קערות שוקולד.

 

פאדג' השוקולד

1. שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן ומחממים על אש קטנה מאוד, תוך בחישה מתמדת, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

2. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. מסירים מהאש.

3. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עם שקעים או לתבנית מלבנית בגודל 20X30 שצופתה בפלסטיק נצמד (כך יהיה קל יותר לחלץ את הפאדג' מהתבנית).

4. לאחר שהתערובת הצטננה מעט, מכניסים "קליק" לכל שקע בתבנית הסיליקון, או מסדרים בחופשיות בתבנית. מטביעים את ה"קליק" בתוך השוקולד.

5. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקפיא למשך הלילה.

 

הרכבת המנה

1. מפרידים בזהירות את קעריות השוקולד מנייר האפייה ומניחים בצלחות.

2. אם משתמשים בתבנית סיליקון, מחלצים את הפאדג' מהשקעים. אם משתמשים בתבנית מלבנית, מוציאים את כל הפאדג' מהתבנית יחד עם הפלסטיק הנצמד, וחותכים לריבועים.

3. מניחים בכל קערת שוקולד כמה יחידות פאדג', ומקשטים בסוכריות צבעוניות ואבקת סוכר.

 

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים - לחצו כאן

 

barak bloch

הוסיפו תגובה או פוסטבק

כתבו טיפ / המלצה

כל התגובותפוסטבקיםטיפים

פתיחת כל התגובות מהסוף להתחלה הכי פופולאריות

תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת

שתפו את התגובה:
Facebook Twitter More...
רוצים לפרסם תגובות מודגשות ופוסטבקים?
הרשמו כאן או
regularפרסמו תגובה
postbackפרסמו פוסטבק

1תגובה אנונימית (לא מקושרת לעמוד הפרופיל)

1פרסמו גם בעמוד הפייסבוק שלי

הוספת תמונה

הציגו תמונה
תצוגה מקדימה
בשליחת תגובה זו אני מסכים/ה לתנאי השימוש באתר
barak
234 (42)
this is my content
image desc here

הכתבות הכי נקראות השבוע  

  • צילום: אלכס ליפקין
  • צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק
  • צילום: דודי חסון

בלוגרים ומשתתפים:

    אופנה

    עיצוב ואדריכלות

    אוכל

    דיאטה ותזונה

    משפחה

    יופי וטיפוח

    יחסים

    מעצבי אופנה בקטלוג

    YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות Radware האתר פועל ברשיון אקו"ם מרכז המבקרים ספרים אלקטרוניים ידיעות מנויים AllJobs BigDeal WinWin R1 - ראש אחד One כלכליסט MYnet Ynet