צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר

הא! לחמה!

תשכחו ממצות: נירה רוסו מגישה לחמניות נהדרות כשרות לפסח

עוד מתכוני לחם

צילום: הדס פרץ

גג 5 מרכיבים

שבע מנות עיקריות לליל הסדר במינימום מרכיבים ומאמץ

עוד מנות עיקריות

מתנה לחג

150 מתנות מעוצבות וגאדג'טים למטבח במחירים שווים

קנו עכשיו בקטלוג

סופרת ועיתונאית, נשואה פלוס אחד עשר, מחברת הספר "אמא. קום" והספר החדש: "חיפשתי אותך" ומעבירה הרצאות בנושא "אמהות-קריירה ומה שביניהם". לאתר הבית של מלי גרין

פירסום באינטרנט

סלמון ב-20 דקות שגם הילדים יאהבו

למבוגרים זו תהיה מנת גורמה, לילדים היא תגלה שגם דג יכול להיות טעים – ולכולם היא תהיה דיאטטית ובריאה. וכל זה בכלום עבודה. מלי גרין בעוד מתכון למשפחות עסוקות

סלמון בחרדל ומיונז ( צילום: דבורה ברנע )
סלמון בחרדל ומיונז (צילום: דבורה ברנע)

 

"משנכנס אדר מרבים בשמחה" - ואין שמחה כמו מנות מהירות ובריאות שגם ילדים קטנים אוכלים ברצון.

בשנה שעברה קיבלתי מחברה משלוח מנות מעניין: בתוך תבנית נח לו דג סלמון מבריק וטרי, שאחד המרכיבים המרוחים עליו נראה לי מוכר: מיונז. החברה צירפה למשלוח פתק עם הוראות הכנה: "תכניסי לתנור ל-20 דקות ותוציאי, הילדים ילקקו את האצבעות".

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

חטיפי קציצות אפויים: להיט אצל הילדים

עוף בסויה ושמן זית: מתכון בשלושה שלבים בלבד

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית עם טריק מנצח

 

פרצתי בצחוק. מתי בפעם האחרונה הילדים שלי התלהבו מדגים? עד גיל עשר בערך קשה לשכנע אותם להתקרב אל מנת החלבון המשביעה הזאת, אלא אם מדובר בקציצות דג נילוס או בקלה שחפות מכל תבלין ירוק (ובלי חתיכות של בצל חלילה).

אבל החברה צדקה. כל הילדים אכלו בתיאבון גדול, ומאז אני מקבלת בקשה שבועית: "אמא, תכיני את הדג הכתום הזה, טוב אמא?"

טוב.

 

סלמון בתנור: דיאטטי, טעים ובריא - גם להורים וגם לילדים

מנה דיאטטית וקלה שיכולה לשמש מנת פתיחה או מנה עיקרית. תיבול עדין, אפייה קצרה - וישר לצלחת.

 

מרכיבים (8-6 מנות)

1 נתח פילה שלם של דג סלמון, מופשר במקרר

4 כפות מיונז

1 כפית חרדל

פלפל שחור

מלח

צרור עירית קצוץ דק (לא חובה)

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. פורשים יריעה גדולה של נייר אלומיניום ומניחים במרכזה את הדג כשהעור פונה כלפי מטה.

3. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, ומברישים את הדג בתערובת.

4. סוגרים היטב את יריעת האלומיניום ומהדקים, כך שהדג יהיה עטוף לחלוטין, ואופים 20 דקות בדיוק. 

 

לבלוג של מלי גרין בערוץ המשפחה - "אמאל'ה 11"

 

barak bloch

הוסיפו תגובה או פוסטבק

כתבו טיפ / המלצה

כל התגובותפוסטבקיםטיפים

פתיחת כל התגובות מהסוף להתחלה הכי פופולאריות

תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת

שתפו את התגובה:
Facebook Twitter More...
רוצים לפרסם תגובות מודגשות ופוסטבקים?
הרשמו כאן או
regularפרסמו תגובה
postbackפרסמו פוסטבק

1תגובה אנונימית (לא מקושרת לעמוד הפרופיל)

1פרסמו גם בעמוד הפייסבוק שלי

הוספת תמונה

הציגו תמונה
תצוגה מקדימה
בשליחת תגובה זו אני מסכים/ה לתנאי השימוש באתר
barak
234 (42)
this is my content
image desc here

הכתבות הכי נקראות השבוע  

בלוגרים ומשתתפים:

    אופנה

    עיצוב ואדריכלות

    אוכל

    דיאטה ותזונה

    משפחה

    יופי וטיפוח

    יחסים

    מעצבי אופנה בקטלוג

    YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות Radware האתר פועל ברשיון אקו"ם מרכז המבקרים ספרים אלקטרוניים ידיעות מנויים AllJobs BigDeal WinWin R1 - ראש אחד One כלכליסט MYnet Ynet