מרכיבים (8 קאפקייקס)

  • 1/2 כוס מים
  • 1/3 כוס אבקת קקאו ‭
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • תחליף סוכר השווה ל-3/4 כוס סוכר (ראו פירוט בסוף המתכון)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1 כוס פחות 1 כף קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים טרופות

 

לקרם
  • 200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 6 כפות חלב

 

כלים מיוחדים: תבנית עם שקעים גדולים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים בתבנית.
  2. שמים את המים והקקאו בסיר קטן ומחממים עד לקבלת נוזל אחיד. מסירים מהכיריים, מצננים קצת ומוסיפים את השמן, תחליף הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה (או היוגורט) ומערבבים.
  4. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים במזלג. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לחלוטין.
  6. מכינים את הקרם. ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל: מפעילים 25 שניות, מוציאים, מנערים את הקערה, מכניסים למיקרו ל-20 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים. אם צריך חוזרים על הפעולה עד שהקרם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעה.
  7. כשהקרם מתקשה מעט מזלפים או מורחים בנדיבות על כיפת כל קאפקייק.

 

באיזו כמות של תחליף סוכר צריך להשתמש במתכון?

  • נוזל סוכרזית / דיאטיפ – 12 מ"ל (1 כוס סוכר = 15 מ"ל נוזל)
  • אבקת סוכרלייט / כמו סוכר – 3/4 כוס (1 כוס סוכר = 1 כוס אבקה)
  • נוזל סטיביה – 1 כפית שטוחה (1 כוס סוכר = 1 כפית נוזל)
  • אבקת סטיביה – 1/2 כפית (1 כוס סוכר = 1 כפית מחוקה אבקה)